Elkészítése
A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, amit apránként adagolunk hozzá.
A sárgákat habverővel kikavarjuk, felverjük a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
A habosra felvert tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet és összekeverjük, majd a tojáshab negyedét beleforgatjuk és ezzel fellazítjuk a piskóta tésztát, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
A tortaformát (180 cm) kikenjük olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.
180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét ezzel is elkeverjük.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá és a felét beforgatjuk a mascarponéba.
Ha kihűlt a a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel három lapra vágjuk.
Tányérra rakjuk az első tortalapot, majd megkenjük a citromkrémmel, majd befeküdjük a második lappal és ugyanígy járunk
el. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal ezt is megkenjük krémmel, de csak vékonyabban.
A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük és díszítjük vele a tortát. Citrommal, dekor cukorral ízlés szerint dekoráljuk a tortát.
2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.









