Elkészítése
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre (20*30 cm), majd a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép zsemleszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe és kisebb hőfokon, állandó keverés mellett pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).
A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára.
3 habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.
1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a mascarpone krémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).
Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.
A tepsiben lévő és teljesen kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.
Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.







