Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejfölben elkeverjük a 2 tojássárgáját és a sót. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát fél órát pihentetjük. Pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint egy bejglit, és ismét fél […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejfölben elkeverjük a 2 tojássárgáját és a sót. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát fél órát pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint egy bejglit, és ismét fél órát pihentetjük.

A pihentetett tésztát újra kinyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk a kívánt formákat. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk még egy kevés reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben, kb. 160°C-on, 15 percig sütjük, amíg a sütemények szép világos aranybarnára nem sülnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is