Elkészítése
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk és dagasztjuk, majd lefedve 40 percig állni hagyjuk.
Kinyújtjuk és mindkét oldalát félig behajtjuk. Újabb 30 perc pihentetés következik.
A hajtogatást még kétszer elvégezzük.
A harmadik nyújtásnál megkenjük spenóttal. A két végét félig behajtjuk, majd a másik végét teljesen ráhajtjuk. Pihentetjük újabb 30 percet.
A harmadik pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1,5 ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és felvert tojással megkenjük.
20 percig állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A pogácsák tetejét megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy napraforgómaggal, majd kb 22-25 percig alatt megsütjük a pogácsákat.









