Elkészítése
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, beledolgozzuk a kockára vágott vajat, majd hozzáadjuk a hideg vizet és gombóccá gyúrjuk. Félretesszük pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
A tejszín és a víz keverékét felforraljuk, addig a darált mákot elkeverjük az édesítőszerrel egy fém keverőtálban, hozzáadjuk a baracklekvárt, a citrom héját és a tejszínnel leforrázzuk, majd alaposan összekeverjük. Egy kemény állagú tölteléket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (25*25 cm) kinyújtjuk a tésztát, a tölteléket a tetejére kenjük egyenletesen.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Sütés után porédesítőszerrel hintjük a tetejét még forrón. Miután kihűlt, 16 szeletre vágva tálaljuk.










