Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Sárgabarackos-kókuszhabos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.10.

Tészta

Sárgabarackos rész

Kókuszhab

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe (20*30 cm).

A sárgabarackot vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd a domború felével felfelé rakjuk szorosan egymás mellé a tészta tetején.

A cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a sárgabarackra.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt készre (én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe, és alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).

A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára. 3 dl habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy-két evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).

Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.

A tepsiben lévő és teljesen kihűlt barackos tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.

Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is