Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Eper joghurtos csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és amíg melegszik tegyünk be egy kis tepsiben vagy kis lábasban vizet, hogy kellően párás legyen a környezet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a pár csepp citromlevet, a sárgájához a cukor 1/3-ad részét, a vaníliát, citromhéjat. A fehérjét kézi mixerrel elkezdjük kihabosítani és közben hozzáadjuk a cukor 2/3-ad […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tsche
Beküldte: 2020.12.11.

Piskóta

Krém

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és amíg melegszik tegyünk be egy kis tepsiben vagy kis lábasban vizet, hogy kellően párás legyen a környezet.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a pár csepp citromlevet, a sárgájához a cukor 1/3-ad részét, a vaníliát, citromhéjat.

A fehérjét kézi mixerrel elkezdjük kihabosítani és közben hozzáadjuk a cukor 2/3-ad részét. Nagyon kemény habbá verjük. A sárgáját is kihabosítjuk a kézmixerrel, majd amikor feloldódtak benne a cukorszemcsék, akkor két evőkanálnyi felvert fehérjét hozzáadunk és tovább mixereljük.

Egy nagyobb méretű kézi habverővel óvatosan elkeverjük a sárgáját a fehérjével és 2-3 részletben hozzákeverjük a lisztet.

Cukrász vagy sütőpapírral bélelt tortaformába (25*25 cm) öntjük a masszát, majd egy habkártya segítségével húzzuk ki a tésztát a közepéről a széléhez. Így egy homorú formát kapunk most, de sülés közben meg fog emelkedni, így lesz a piskóta teteje egyenes és sík, miután megsült.

Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. A vízzel töltött tepsit vagy kis lábast sütés előtt kivehetjük a sütőből.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.

4 dl habtejszínt kemény habbá verünk, a joghurthoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, ezután a tejszínhabhoz keverjük. A kész krémet díszítőcső nélküli habzsákba töltjük.

Az első piskótalapot csatos tortaformába rakjuk, megkenjük kb 3-4 mm vastagon eperlekvárral, majd a habzsák segítségével egyenletesen rányomjuk a joghurtos krémet. Ezt még kétszer megismételjük, de az utolsó réteget egy habkártya segítségével elsimítjuk.

Ráhalmozzuk az előzőleg félbe vágott epreket, majd hűtőbe tesszük a betöltött tortát dermedni.

2 dl habtejszínt egy kis fazékban melegíteni kezdünk, hozzáadjuk a kockára tört étcsokoládét és homogén masszává főzzük. Kb 10 percig kell lassú tűzön forralni.

A tűzről levéve kézi mixerrel habosítani kezdjük először alacsony fokozaton, majd ahogy kezd hűlni, úgy magasabb fokozatra váltunk. A kész, mixereléssel lehűtött krémet díszítőcsővel felszerelt habzsákba töltjük.

A dermesztett tortát kivesszük a csatos formából, majd a főzött csokoládés habbal díszíteni kezdjük. Minden oldal közepén hagyunk ki helyet a képen látható fehér tejszínhabos díszítéshez. Én 1/3-nyi helyet hagytam ki. Gyorsan kell dolgozni, mert ez a krém a kézmelegének hatására folyékonnyá válik. Ha kell, akkor időközben tegyük be a habzsákot a fagyasztóba néhány percre és úgy dolgozzunk tovább.

A torta tetejét úgy kell a díszítőcsővel dekorálni, hogy a tortazselé ne tudjon lefolyni a sütemény oldalán.

Ha kész az étcsokis dekor, akkor a tortát lehetőség szerint mélyhűtőbe kell tenni, ha nincs erre lehetőség, akkor a hűtőbe 1 óra hosszára.

Az 1 óra leteltével felverünk 2 dl tejszínhabot, díszítőcsöves habzsákba töltjük és dekoráljuk a torta oldalán kihagyott részeket.

Az eper tetejére a tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük és középről kifelé lassan önteni kezdjük rá. Ha kellően le van hűtve a torta, akkor azonnal rádermed.

4 óra dermesztés után tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tsche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is