Elkészítése
A száraz alapanyagokat a citrom és a narancs reszelt héjával alaposan elkeverjük, mélyedést készítünk a közepében, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a tojást.
Alaposan és gyorsan átgyúrjuk kézzel, amíg egy sima felületű tésztát nem kapunk. Nem szabad, hogy olvadásnak induljon a vaj a kezünk melegétől, ezért ha nincs elég tapasztalatunk vagy gyorsaságunk, nyugodtan behűthetjük előtte a kimért lisztet, szárazanyagokat is.
A tésztát folpackba vagy tiszta nylonzacskóba csomagoljuk légmentesen és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákkal aprósüteményeket szaggatunk a tésztából, tepsire sorakoztatjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Cukormentes, diabetikus lekvárral ragasztjuk össze, majd porédesítővel hintjük.









