Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Kelt ostoros kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan bedagasztjuk. Az élesztőt egyszerűen csak belemorzsoljuk a tésztába, nem szükséges felfuttatni. A dagasztás után a tésztát meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a margarint a cukorral és a kakaóporral alaposan kikavarjuk, amíg sima, krémes állagú nem […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan bedagasztjuk. Az élesztőt egyszerűen csak belemorzsoljuk a tésztába, nem szükséges felfuttatni. A dagasztás után a tésztát meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a margarint a cukorral és a kakaóporral alaposan kikavarjuk, amíg sima, krémes állagú nem lesz.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindkét részt tovább osztjuk három-három kisebb részre. Az első három darabot egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. A krémet is kettéosztjuk, és az egyik felét három részre osztva használjuk fel.

A három megkent tésztadarabot egyenként feltekerjük, mint a bejglit. Ezután a három tekercset összefonjuk, mint egy fonott kalácsot. Ugyanezt a folyamatot megismételjük a másik három tésztadarabbal is, így összesen két kalácsunk lesz.

A kalácsokat egy-egy kikent, magas falú tepsibe helyezzük. Fontos, hogy a tepsi mérete kb. 20×30 cm legyen, mert így a kalácsok a tepsi falához érve felfelé növekednek. A kalácsok tetejét felvert tojással megkenjük.

Miután a kalácsok a tepsiben 10 percet pihentek, előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 40-45 perc alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is