Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres-vaníliakrémes alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Kekszes részhez

Vanília pudingos krémhez

Elkészítése

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

Az őzgerinc formát béleljük ki folpackkal úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a krémet.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét és papírtörlővel törüljük szárazra.

Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.

Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk majd el).

Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is