Elkészítése
A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.
Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).
Az őzgerinc formát béleljük ki folpackkal úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.
Ezután tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a krémet.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét és papírtörlővel törüljük szárazra.
Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.
Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk majd el).
Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.








