Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Zöldséges tészták

Kelkáposztás tészta baconnel és buggyantott tojással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelkáposztát vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra. A szeletelt bacont vágjuk félbe, majd csíkozzuk fel. Egy serpenyőben az olajon kevergetve kezdjük el sütni a bacont. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felvágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra. A szeletelt bacont vágjuk félbe, majd csíkozzuk fel.

Egy serpenyőben az olajon kevergetve kezdjük el sütni a bacont. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felvágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a kockázott kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a köménymaggal és addig pároljuk, míg félpuha nem lesz.

Ezután öntsük fel a főzőtejszínnel és addig főzzük tovább, amíg a káposzta teljesen megpuhul, szinte krémes állagú lesz.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le és adjuk hozzá a káposztához. Ezután keverjük, forgassuk össze (ha szükséges közben ízesítsünk utána).

Buggyantott tojás készítése: egy edénybe forraljunk fel kb 1 liter vizet, majd öntsünk bele két teáskanál 10 %-os ecetet.

A tojásokat egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő, örvénylő vízbe (mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk).

Ezután mérsékeljük a hőfokot és a gyöngyöző vízbe főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.

Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből és hagyjuk lecsepegni (én négy tojást főztem meg és mindegyikkel így jártam el, külön-külön).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is