Elkészítése
Az élesztőt egy kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Közben egy nagy tálban elkeverjük a tojást, a sót és az étolajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztős tejet. A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztunk, amit fél órán át pihentetünk, hogy megkeljen.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán 1/2 cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a lereszelt párizsit. Ha szeretjük a borsot, egy kevéssel meg is szórhatjuk. A tésztát szorosan felcsavarjuk, mint egy kalácsot, majd 2 cm-es szeletekre vágjuk a tekercset. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tekercseket megkenjük felvert tojással, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütjük, amíg szép piros és ropogós nem lesz. A tejföl helyett ketchuppel is megkenhetjük a tésztát, így pikánsabb ízt kapunk.
