Elkészítése
A csirkemellet lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom.
Ezután tálba teszem a húsokat és sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval megszórom, majd egy pici olívaolajjal jól bedörzsölöm a fűszereket a húsba.
A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30*20 cm-es tepsi alját vékonyan kikenem (olíva)olajjal, elterítem benne a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom szeleteket teszek.
Alufólia alatt 25 percig párolom 200 fokos sütőben, majd leveszem a fóliát és további 30 percig sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.
Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom és várok 30 percet a tálalással.
Jó étvágyat!






