Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Sült sertésborda petrezselymes gombamártással és krumplipürével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karajt befűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal. A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a karaj szeleteket és mindkét oldalára kérget sütünk, majd fél dl vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a hús ismét zsírjára sütjük. Amíg sül a hús, addig a megtisztítjuk burgonyát kockára vágjuk és bő, sós vízbe feltesszük főni. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A karajt befűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal.

A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, belerakjuk a karaj szeleteket és mindkét oldalára kérget sütünk, majd fél dl vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a hús ismét zsírjára sütjük.

Amíg sül a hús, addig a megtisztítjuk burgonyát kockára vágjuk és bő, sós vízbe feltesszük főni. Ha megfőtt a burgonya, akkor burgonya nyomóval összetörjük, beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a szerecsendiót, sót, vajat és habosra keverjük.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.

Egy másik serpenyőben az olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd rárakjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és együtt tovább pároljuk, majd rászórjuk a felaprított petrezselymet is.

A tejszínt és tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, kikeverjük és behabarjuk a gombamártást, majd jól kiforraljuk.

Ha mindennel elkészültünk, együtt tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is