Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Kakaspörkölt bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pörköltet szép, sárga háztáji baromfiból a legjobb készíteni. A mellét és a combokat mi most fokhagymával és füstölt szalonnával spékelve, jól átfűszerezve sütni tettük félre, a többi alkatrészéből ragacsos pörkölt készült. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bográcsba téve 3-4 perc alatt a zsíron medinszteljük. A tűzről félrehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, a húst, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A pörköltet szép, sárga háztáji baromfiból a legjobb készíteni. A mellét és a combokat mi most fokhagymával és füstölt szalonnával spékelve, jól átfűszerezve sütni tettük félre, a többi alkatrészéből ragacsos pörkölt készült.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bográcsba téve 3-4 perc alatt a zsíron medinszteljük. A tűzről félrehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, a húst, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és miután átkevertük, visszatesszük a lángra.

Forrástól számítva 5-6 percet hagyjuk forrni egyet, ezután felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy épp csak ellepje.

A paprikát és a paradicsomot (vagy ennek hiányában 3 ek jóféle házi lecsót) is beletesszük és addig főzzük a pörköltet, amíg a húsok megpuhulnak.

Az elfőtt levét időnként vízzel pótoljuk. A főzés vége felé beletesszük a cseresznyepaprikákat ügyelve, hogy ne főjenek szét!

A körethöz a tarhonyát az olajon szép világosbarnára pirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk 1 kk sót és lassú lángon puhulásig főzzük.

A végén leszűrjük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd ismét szűrjük, csepegtetjük és egy tálba téve fogyasztásig lefedve tartjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is