Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral és 1 kk joghurttal. A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához. A masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd a kihűlt lapot ketté vágjuk […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Malnahab
Beküldte: 2020.12.16.

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Elkészítése

3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral és 1 kk joghurttal.

A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.

A masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd a kihűlt lapot ketté vágjuk lapjában.

A következő piskóta elkészítése jön: 3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral és 1 kk joghurttal.

A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.

A masszát kb 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen nedves konyharuhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és a hosszabbik oldala mentén a piskótát 3 egyforma csíkra szeljük.

Ezzel a módszerrel sütünk még két darab 3 tojásos piskótát és kihűtve azokat is 3-3 csíkra vágjuk, így összesen lesz 9 darab piskóta csíkunk.

A krémhez a mascarponét, vajat habosra keverjük a cukorral. A krém 3/4 részéhez kakaóport dolgzunk, 1/4 részéhez céklalevet pár csepp citromlevet keverünk. Ebből 2 evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük a díszítéshez.

Az egyik kerek tortalapot egy lapos, nagy tányérra tesszük és megkenjük a céklás rész felével.

A piskótaszalagokat a kakaós krémmel kenjük meg. Az elsőt feltekerjük és a korong közepére tesszük, majd hozzáillesztjük a másodikat és rátekerjük, majd így járunk el a többivel is. Addig folytatjuk, amíg a tésztacsiga kitölti a korongot.

Megkenjük a maradék céklás krémmel a piskótacsiga tetejét és rátesszük a tortalap másik felét.

Felforraljuk a tejszínt és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk benne a kis darabokra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és elkeverjük, majd még langyosan ráöntjük a tortára. A maradék céklás krémmel tetszőlegesen díszítjük.

Hüvösre helyre tesszük és másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is