Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Fekete babfőzelék fasírttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet. Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük. A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát és megdinszteljük, majd végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.17.

A fasírthoz

A főzelékhez

Elkészítése

A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.

Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.

A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát és megdinszteljük, majd végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük, felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.

A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.

Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.

Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is