Elkészítése
A pörköltet a szokásos módon készítjük el: az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apró kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, fűszerezzük, és belepréselünk 2 gerezd fokhagymát. A pörköltet lassú tűzön puhára főzzük.
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, meghintjük ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük (én a sütőbe szoktam betenni). Közben megkevergetjük, és ha szükséges, öntünk rá még vizet.
Egy tortaforma aljába egyenletesen elterítünk egy réteg tarhonyát. Közepébe keményebb fóliát vagy egy kisebb formát helyezünk, amelynek nincs alja. Ebbe a formába tesszük a pörköltet, kevés pörköltlével, hogy ne legyen túl híg. A maradék tarhonyával körbe kibéleljük a pörköltet, majd hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a közepéből a fóliát, majd levesszük a kapcsos formát is. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
