Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk, amelyet előzőleg a töltelék hozzávalóinak összekeverésével készítünk el. A tésztanégyzetek sarkait összefogjuk, és batyu formát alakítunk ki belőle. A batyukat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.04.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk, amelyet előzőleg a töltelék hozzávalóinak összekeverésével készítünk el.

A tésztanégyzetek sarkait összefogjuk, és batyu formát alakítunk ki belőle. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd meleg helyen még 20 percig pihentetjük, hogy újra megkeljenek. A tetejüket felvert tojással lekenjük, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük őket, amíg a batyuk teteje aranybarnára nem sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is