Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Feketeerdő torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőn, a levét felfogjuk, és ebből a léből főzünk pudingot, tej helyett a befőtt levét használva. A megfőtt pudingot összekeverjük a meggyel és fahéjjal, majd hagyjuk hűlni. Közben megsütjük a piskótát, amit 3 részre vágunk, majd megtöltjük a meggyes-pudingos keverékkel. A töltelék ráhelyezésekor a meggyes részt kiskanállal rakosgatjuk rá, a tejszínt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.04.

Piskóta

Meggyes krém

Elkészítése

A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőn, a levét felfogjuk, és ebből a léből főzünk pudingot, tej helyett a befőtt levét használva. A megfőtt pudingot összekeverjük a meggyel és fahéjjal, majd hagyjuk hűlni.

Közben megsütjük a piskótát, amit 3 részre vágunk, majd megtöltjük a meggyes-pudingos keverékkel. A töltelék ráhelyezésekor a meggyes részt kiskanállal rakosgatjuk rá, a tejszínt pedig habzsák segítségével nyomjuk a rétegek közé. A töltelékhez kb. 1,5 dl felvert tejszínt használunk, majd a torta díszítéséhez további 2 dl-nyi tejszínt verünk fel.

A torta szélét csokidarával vonjuk be. Ehhez a tortát a bal tenyerünkkel az aljánál tartjuk egy tálca fölött, és egy másik tálból a jobb kezünkkel finoman nyomjuk rá a csokidarát, közben folyamatosan forgatjuk a tortát, amíg körbe nem érünk.

A torta tetejét 12 részre osztjuk, és minden szeletre habrózsákat nyomunk. A habrózsák tetejére 12 szem meggyet helyezünk, amelyeket előzőleg jól lecsepegtetünk és szalvéták között forgatva szárítunk meg, hogy ne színezze el a tejszínhabot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is