Elkészítése
A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőn, a levét felfogjuk, és ebből a léből főzünk pudingot, tej helyett a befőtt levét használva. A megfőtt pudingot összekeverjük a meggyel és fahéjjal, majd hagyjuk hűlni.
Közben megsütjük a piskótát, amit 3 részre vágunk, majd megtöltjük a meggyes-pudingos keverékkel. A töltelék ráhelyezésekor a meggyes részt kiskanállal rakosgatjuk rá, a tejszínt pedig habzsák segítségével nyomjuk a rétegek közé. A töltelékhez kb. 1,5 dl felvert tejszínt használunk, majd a torta díszítéséhez további 2 dl-nyi tejszínt verünk fel.
A torta szélét csokidarával vonjuk be. Ehhez a tortát a bal tenyerünkkel az aljánál tartjuk egy tálca fölött, és egy másik tálból a jobb kezünkkel finoman nyomjuk rá a csokidarát, közben folyamatosan forgatjuk a tortát, amíg körbe nem érünk.
A torta tetejét 12 részre osztjuk, és minden szeletre habrózsákat nyomunk. A habrózsák tetejére 12 szem meggyet helyezünk, amelyeket előzőleg jól lecsepegtetünk és szalvéták között forgatva szárítunk meg, hogy ne színezze el a tejszínhabot.
