Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz keverjük a cukrot és óvatosan beleforgatjuk a habot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habhoz adjuk fakanál segítségével és óvatosan összedolgozzuk.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük a masszát és tűpróbáig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
A krémhez a zselatint felmelegítjük a vízben.
A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és még pár percig keverjük.
A tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
A körtét felszeleteljük és 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.
A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát és pár órahosszára hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt tálcára tesszük.










