Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Szezámmagos csirkemell sült tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórjuk az étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst. A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
40 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.22.

Sült tészta

Szezámmagos csirke

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórjuk az étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.

A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.

Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.

A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.

A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.

A sült húsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilit és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.

A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is