Elkészítése
Először a 7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot, és tovább verjük, amíg a hab ismét kemény nem lesz. Folyamatos keverés közben lassan hozzáöntjük a 6 dkg olvasztott vajat, és rövid ideig még verjük a masszát.
Ezután beleszitáljuk a 17 dkg finomlisztet, majd hozzáadjuk a 7 dkg durvára vágott diót és a 10 dkg darabkákra tördelt csokoládét. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
A kész masszát egy előzőleg kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük. Az előre bemelegített sütőben, lassú tűzön sütjük, amíg a sütemény megsül és aranybarna lesz. Miután kihűlt, a formából kivéve megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is.
