Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Bakonyi húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombóchoz összekeverjük a hozzávalókat a vegeta kivételével és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. Egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon megpirírtjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Öntünk hozzá vizet, majd kb 10 percig főzzük. Ezután a tejfölben elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.26.

Húsgombóc

Mártás

Elkészítése

A gombóchoz összekeverjük a hozzávalókat a vegeta kivételével és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon megpirírtjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Öntünk hozzá vizet, majd kb 10 percig főzzük.

Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük.

A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőtt tésztával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is