Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal (annyi vízzel) összegyúrjuk, hogy összeálljon, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük. A mákoshoz a darált mákot egy tálba tesszük és elkeverjük benne a citrom […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2020.12.26.

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Továbbá

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal (annyi vízzel) összegyúrjuk, hogy összeálljon, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat.

A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.

A mákoshoz a darált mákot egy tálba tesszük és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot.

A diós tölteléket is úgy készítjük, mint a mákosat.

Az omlós tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) simítjuk, elkenjük rajta a mákos töltelék felét, majd betakarjuk 2 réteslappal (a túllógó széleket a töltelékre hajtjuk) azután lekenjük vékonyan a tojásos tejföl keverékével. Erre kerül a túrós töltelék fele, ismét 2 réteslap, kenés, erre simítjuk a diós töltelék felét, ismét 2 réteslap, kenés és végül az almás töltelék fele. Betakarjuk ismét 2 réteslappal és megkenjük vékonyan a tejfölös tojással.

A rétegezést ismét elvégezzük, majd a tetejét betakarjuk a megmaradt réteslapokkal, lekenjük és 160 fokon kb 1 órán át sütjük.

Sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szerb Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is