Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós narancstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük. A […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.26.

Piskóta

A krémhez

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.

A tortaforma alját (26 cm) sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a piskótamasszát. A tortát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe is. A megsült piskótát rácson hítjük ki.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.

A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével, majd beledolgozzuk a kihűlt, fehér krémet.

Annyit veszünk ki a krémből, amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.

Tejszínhabbal és narancs karikákkal díszítjük a tortát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is