Elkészítése
A tejet felmelegítjük, az egyik részébe 1 evőkanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A maradék tejet is felmelegítjük, és feloldjuk benne az édesítő tablettákat. A margarint teljesen felolvasztjuk. A lisztet és a mazsolát három részre osztjuk. Az első részhez hozzáadjuk a kakaóport, a másodikhoz a fahéjat, a harmadikhoz pedig a citromhéjat, citromlevet, és a vaníliás cukrot.
Miután az édesítő tabletták teljesen feloldódtak a tejben, egyenletesen hozzáöntjük mindhárom ízesített liszthez. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd végül a felfuttatott élesztőt. Mindhárom ízű tésztát jól összedolgozzuk, majd mindegyiket elfelezzük, így összesen hat cipónk lesz (kettő vaníliás, kettő fahéjas, kettő kakaós).
Minden cipót hosszú hengerré sodrunk, majd három különböző ízű és színű hengert egymás mellé helyezünk, és összefonjuk őket. Az összefont tésztákat langyos tejjel megkenjük, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
