Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Almás csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy mély tálban jól összegyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel enyhén megkenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá. Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Ezután a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, majd a keveréket kettéosztjuk, és az egyik […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.05.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy mély tálban jól összegyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel enyhén megkenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.

Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Ezután a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, majd a keveréket kettéosztjuk, és az egyik tésztalapra egyenletesen elsimítjuk. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett. Az előmelegített sütőben, teljes lángon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Amikor megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is