Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy mély tálban jól összegyúrjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel enyhén megkenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Ezután a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, majd a keveréket kettéosztjuk, és az egyik tésztalapra egyenletesen elsimítjuk. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kétujjnyi vastagra szeleteljük.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett. Az előmelegített sütőben, teljes lángon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Amikor megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.
