Elkészítése
A lisztet átszitáljuk és a közepén egy mélyedést készítünk, amibe beleteszünk minden hozzávalót. Kis adagokban langyos víz hozzáadásával (kb 5 dl) összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig. Közepesen puha, a kezünktől és az edény falától elváló tésztát kell kapnunk.
A kész tésztát letakarva 60 percig pihentetjük, kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vékonyra kisodorjuk. 6 cm széles és a virslik hosszúságától 1-1 cm-rel hosszabb téglalapokra vágjuk.
Minden téglalapra mustárcsíkot nyomunk, amibe belehelyezünk egy (ha nem műbeles, akkor lebőrözött) virslit és a tészta széleit felfelé hajtva, csónakszerű formára összecsípjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Egy sütőpapírral bélelt lemezre kellő távolságban egymástól rátesszük a csónakokat és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe téve 25-28 perc alatt megsütjük (szép piros legyen).
Ez a péksütemény másnapra is puha marad, tökéletes tízórainak.
Jó étvágyat kívánok!









