Elkészítése
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük és kevergetve felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb 15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a tojásfehérje habot is hozzáadjuk és a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, zabpehellyel körbeszórjuk és beleöntjük a hajdinás masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.








