Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Sütemény receptek

Karácsonyi csokibomba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat. Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt. Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.28.

Piskóta

Fehér krém

Csokis krém

Tetejére

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat.

Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.

Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk.

Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük.

Egy másik lapot cikkekre vágunk, azokat még elfelezgetjük keresztben és kirakjuk vele a formát körben. A harmadik lapot méretre vágjuk, hogy pont be tudjuk majd fedni vele a sütemény alját. A megmaradó piskótaszéleket összemorzsoljuk.

A fehér krémhez a mascarponét összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, habfixálóval, cukorral, a végén az aprított magvakat, gyümölcsöket és a megmaradt piskótát is beledolgozzuk.

Szépen elsimítjuk a formában lévő piskótán vékony rétegben.

Ezután a csokis krémhez kikeverjük a tejet, 100 ml habtejszínt, a pudingport és a krémsajtot. A maradék 200 ml habtejszínt külön felverjük a habfixálókkal. A csokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűlt, a pudinghoz keverjük a tejszínhabbal és a zselatin fixel együtt.

A krémet a bomba közepébe töltjük, majd a megmaradt piskótalappal lezárjuk. A folpackot ráborítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnak kiborítjuk. A tejszínt felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, elkeverjük. Egy picit hagyjuk hűlni, majd leöntjük vele a süteményt. Díszítésként fehér csokiból készült csillagokat használhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is