Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mogyorókrémes epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, forgassuk össze. A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.29.

Piskóta

Mogyorókrém

Epres rész

Elkészítése

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, forgassuk össze.

A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre a piskótát. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki.

A mogyorót diódarálón daráljuk le vagy késes aprítóval őröljük apró darabosra (én aprítóval csináltam, így a krémben a mogyoró roppanós volt).

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz. Ezután öntsük a mogyorós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a mogyorós keverékhez.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a mogyorókrémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Az epret csumázzuk ki, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe. Ezután a felezett eperszemekkel rakjuk ki a torta tetejét.

A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, hűtsük éppen csak langyosra, majd vonjuk be vele a tortát.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is