Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Malacsült zsályás rebarbarával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst alaposan dörzsöljük be sóval és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent). Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst és takarjuk le alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.29.

Malacsülthöz

Zsályás rebarbarához

Elkészítése

A húst alaposan dörzsöljük be sóval és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent).

Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst és takarjuk le alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hőfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra (én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra).

Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.

Ezután a serpenyőben lévő pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé sűrítsük be, majd tálalásig szintén tartsuk melegen.

A rebarbara szár két végét vágjuk le, majd húzzuk le a külső, vékony héját. Ezután vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a mézet, majd keverjük hozzá a feldarabolt rebarbarát, adjuk hozzá a zsályaleveleket, a citromlevet és a vizet, majd pár perc alatt pároljuk készre (közben óvatosan keverjük meg, de arra vigyázzunk, nehogy szétfőjön).

Ameddig a hús sül és a rebarbara készül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely nagyon jól illett a húshoz és a rebarbarához.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is