Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Erdélyi marhatokány puliszkával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, utána leszűrjük. A sült szalonnát félretesszük. Zsírjában aranysárgára pirítjuk az apróra darabolt hagymát, majd rádobjuk a csíkozott marhahúst, az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg zsírjára nem pirul. Kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt majdnem készre főzzük. Időnként meg-megkeverjük, ha […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

A puliszkához

Elkészítése

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, utána leszűrjük.

A sült szalonnát félretesszük. Zsírjában aranysárgára pirítjuk az apróra darabolt hagymát, majd rádobjuk a csíkozott marhahúst, az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg zsírjára nem pirul.

Kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt majdnem készre főzzük. Időnként meg-megkeverjük, ha szükséges a vizet pótoljuk, majd kakukkfűvel megszórjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fehérbort is, végül készre pároljuk fedő nélkül, hogy a felesleges leve elpárologjon.

A puliszkához 1 liter forró vízbe tegyünk 1 teáskanálnyi sót, majd folyamatos kavarás mellett öntsük bele a kukoricadarát.

Lassú tűzön addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.

A tokányt ízlés szerint a puliszkával és savanyúsággal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is