Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a feljött élesztőt és az olajat, majd langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép sima, félpuha tésztát készítünk. Meleg helyre téve és letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, 4 egyenlő részre vágjuk és kis kenyérformákat készítünk. Egy nagy méretű sütőlemezt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2021.01.06.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a feljött élesztőt és az olajat, majd langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép sima, félpuha tésztát készítünk.

Meleg helyre téve és letakarva 1 órát kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, 4 egyenlő részre vágjuk és kis kenyérformákat készítünk.

Egy nagy méretű sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyereket és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Miután a sütő felmelegedett, vizet fújunk a kenyerekre és a tetejüket késsel vékonyan bevagdossuk, majd mehetnek a sütőbe.

Légkeveréssel nagyjából 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután kivettük, ismét vizet fújunk rájuk, majd rácsra tesszük hűlni.

Azért szeretjük ezeket a kisebb 25 dkg-os cipókat, mert a szeletek könnyen beleférnek a pirítóba, nem mellesleg igen gyakran szoktunk retro szendvicseket fogyasztani és ahhoz is tökéletes méretűek, na meg persze a házi kenyérnél nincs jobb!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is