Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húsos, sonkás tészták

Tészta félék receptjei

Hamis bolognai (maradékmentő)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2021.01.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.

A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.

Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsos tésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.

190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.

8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is