Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Csirkemájjal töltött pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük. A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni. 2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2021.01.12.

Hozzávalók

A grillezett-savanyított spárgához

Elkészítése

A pulykahús mindkét oldsalát sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.

A csirkemájat lehártyázzuk, majd borssal és majoránnával fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban addig sütjük, amíg a liszt el nem kezd pirulni.

2-2 szelet bacont leterítünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráfektetünk egy szelet pulykahúst és a felső részére teszünk az elősütött májból, majd a bacon segítségével feltekerjük.

A többi húst is így készítjük el.

A tekercseket egy tepsibe tesszük. A kimaradt csirkemájat is baconbe tekerjük és a tekercsek mellé tesszük, majd alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd fólia nélkül szép pirosra és ropogósra sütjük.

Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a savanyított spárgát.

A spárgát megtisztítjuk majd egy olajjal kikent grill serpenyőben minden oldalát megsütjük.

Egy edénybe belerakjuk a cukrot, a sót, a mustármagot, az ecetet és 0,5 dl vizet öntünk rá, majd a levet felfőzzük. Ebbe a lébe belerakjuk a meggrillezett spárgát és blansírozzuk, majd kivesszük és jeges vízbe tesszük, hogy ne főljön tovább. Ha kihűlt főzőlé berakjuk a spárgákat savanyodni.

Én szoktam télire elrakni kis üvegekbe csipet tartósítóval így télen is van spárgám.

A megtisztított batátát felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olívaolajon a lila hagymával puhára páróljuk. Közben sózzuk és borsozzuk.

A töltött pulykamelleket felszeleteljük vastagabb szeletekre és együtt tálaljuk a batátával és a spárgával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is