Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Gombás-hagymás szószos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük. A mártáshoz olajon megdinszteljük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Salamon Csilla
Beküldte: 2021.01.19.

Húsgombóchoz

Mártáshoz

Elkészítése

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.

A mártáshoz olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.

Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is