Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Tészta félék receptjei

Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A céklát héjában, sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük. A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét. A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Malnahab
Beküldte: 2021.02.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.

A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.

A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.

A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.

A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.

A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.

Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Malnahab
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is