Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Tepsis húsgombócok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a hagymát felkockázzuk, a burgonyát és a fokhagymát lereszeljük. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat serpenyőben félig megsütjük, mindkét oldalukat megpirítva. Közben elkészítjük a besamelt: a gombócok sütéséhez használt olajból egy keveset átöntünk egy másik edénybe, majd lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.14.

Hozzávalók

Besamelhez

Elkészítése

Először a hagymát felkockázzuk, a burgonyát és a fokhagymát lereszeljük. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat serpenyőben félig megsütjük, mindkét oldalukat megpirítva.

Közben elkészítjük a besamelt: a gombócok sütéséhez használt olajból egy keveset átöntünk egy másik edénybe, majd lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima, sűrű szószt kapjunk. A besamelbe keverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és ha ízlés szerint szeretnénk, reszelt sajtot is adunk hozzá.

A félig megsült gombócokat tepsibe rakjuk, és ráöntjük a besamelt. A tepsit alufóliával lefedjük, és 220 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a gombócok és a besamel szépen megpirulnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is