Elkészítése
Először a hagymát felkockázzuk, a burgonyát és a fokhagymát lereszeljük. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat serpenyőben félig megsütjük, mindkét oldalukat megpirítva.
Közben elkészítjük a besamelt: a gombócok sütéséhez használt olajból egy keveset átöntünk egy másik edénybe, majd lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima, sűrű szószt kapjunk. A besamelbe keverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és ha ízlés szerint szeretnénk, reszelt sajtot is adunk hozzá.
A félig megsült gombócokat tepsibe rakjuk, és ráöntjük a besamelt. A tepsit alufóliával lefedjük, és 220 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a gombócok és a besamel szépen megpirulnak.
