Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Meggyes-túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást és a vaníliaaromát egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és megszórjuk a maradék egy evőkanál cukorral. A meggyet pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrós keverékhez. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.14.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást és a vaníliaaromát egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és megszórjuk a maradék egy evőkanál cukorral. A meggyet pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrós keverékhez.

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére halmozzuk a túrós-meggylekváros tölteléket. A tésztakockák szemben lévő csúcsait összefogjuk és jól egymásra nyomjuk, hogy batyukat formázzunk. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és felvert tojással lekenjük.

A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a batyukat 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kivettük őket a sütőből, a még forró batyukat olvasztott margarinnal lekenjük.

Ez a recept gyors, egyszerű és nagyon finom!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is