Elkészítése
A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást és a vaníliaaromát egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és megszórjuk a maradék egy evőkanál cukorral. A meggyet pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrós keverékhez.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére halmozzuk a túrós-meggylekváros tölteléket. A tésztakockák szemben lévő csúcsait összefogjuk és jól egymásra nyomjuk, hogy batyukat formázzunk. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és felvert tojással lekenjük.
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a batyukat 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kivettük őket a sütőből, a még forró batyukat olvasztott margarinnal lekenjük.
Ez a recept gyors, egyszerű és nagyon finom!
