Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Fahéjas fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk. Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, sót, fahéjat, porcukrot, tojást, majd beletesszük az élesztős tejet is és összegyúrjuk a résztát, majd végül a puha vajat is beledagasztjuk. A kész tésztát kissé meglisztezzük és letarva kelesztjük langyos helyen kb 1-1,5 órán át. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.02.13.

Tészta

Sütéshez

Forgatáshoz

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk.

Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, sót, fahéjat, porcukrot, tojást, majd beletesszük az élesztős tejet is és összegyúrjuk a résztát, majd végül a puha vajat is beledagasztjuk.

A kész tésztát kissé meglisztezzük és letarva kelesztjük langyos helyen kb 1-1,5 órán át.

A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki kb 1-2 cm vastagra és szaggassuk ki egy nagy pohárral vagy fánkszaggatóval, majd a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval vagy feles pohárral.

A kiszaggatott fánkokat letakarva kelesszük kb 30 percig.

Az olajat felmelegítjük. Egyszerre maximum csak 3-4 fánkot süssünk csak! A fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük a zsiradékban, majd papírtörlőre szedjük.

Közben a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a langyos fánkok mindkét oldalát megforgatjuk benne.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is