Elkészítése
Tisztítsuk meg a gombákat, pár darabot tegyünk félre a találaláshoz, a maradékot pedig vágjuk fel.
A vöröshagymát aprítsuk fel, majd egy serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a felvágott gombát és pirítsuk kevés ideig. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük 10 percig.
Eközben az eltenni kívánt gombákat szeleteljük fel és vajon pirítsuk aranybarnára. Fűszerezzük sóval és borssal.
Végül pürésítsük a levest egy botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel újra.
Tálaljuk pirítóssal, kevés tejföllel és a vajon megpirított gombával.
Miért egyem?
A gombák magas vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. Különösen a B-vitaminokban (pl. niacin és riboflavin) és a szelénben gazdagok.
A gombakrémleves jó választás azok számára, akik kalória-csökkentett étrendet követnek, mivel általában alacsony kalóriatartalmú, miközben mégis laktató.
A gombák rostban gazdagok, amely segíti az emésztést és támogatja az egészséges bélflóra fenntartását.






