Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Ribizlitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas-tojásos masszához adjuk, alaposan elkeverve. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük, és körülbelül 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kész, a tésztát egy tálra borítjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.16.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas-tojásos masszához adjuk, alaposan elkeverve. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük, és körülbelül 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kész, a tésztát egy tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Közben a zselatint fél dl hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 evőkanál cukorral simára keverjük. A zselatint folyamatos keverés mellett kis lángon felmelegítjük, majd kanalanként hozzáadjuk a túrós keverékhez. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a hab felét óvatosan a túrókrémhez keverjük.

A ribizlit megmossuk és leszárazzuk. A kihűlt süteményre rákenjük a túrókrémet, majd egyenletesen elosztjuk rajta a ribizliszemeket. Végül a maradék tejszínhabbal díszítjük a sütemény tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is