Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Nagyi receptjei

Kefíres lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a cukrot. A liszthez keverjük a megkelt élesztőt, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót és a kefirt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Amikor a tészta megfelelően összeállt, a tetejét liszttel meghintjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Érdemes nagyobb tálban keleszteni, mert a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a cukrot. A liszthez keverjük a megkelt élesztőt, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót és a kefirt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Amikor a tészta megfelelően összeállt, a tetejét liszttel meghintjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Érdemes nagyobb tálban keleszteni, mert a tészta duplájára nő.

Másnap annyit veszünk ki a tésztából, amennyit meg szeretnénk sütni. Olajos kanállal gömböket szakítunk a tésztából, majd két kézzel kerek formára széthúzogatjuk őket. Az előre felforrósított olajba tesszük a tésztát. Érdemes bő és meleg zsiradékban sütni: először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül aranybarnára sütjük. A megsült lángosokat szalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

A lángosok tetejét enyhén megsózzuk, és ízlés szerint fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal vagy bármilyen kedvenc feltéttel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is