Elkészítése
A sütőt 190 fokra előmlegeítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliával elkeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Beleforgatjuk a reszelt répát és a tepsibe öntjük (22*34 cm). Egyszer az asztalhoz ütjük a tepsit, ezzel a levegőbubik egy része eltávozik a tésztából.
10-13 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük a rövid oldalánál fogva úgy, hogy a sütőpapír a tekercs belsején legyen.
Nagyon ragaszkodik hozzá a papír, amennyiben forrón szeretnénk eltávolítani, feltépné a tésztát. Kihűtjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a vaníliával, majd a porcukorral és végül a vajjal.
Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk a sütőpapírt, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet és feltekerjük a tekercset.
Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap akár porcukorral szórva szeletelve tálaljuk. Szobahőmérsékletűen a legfinomabb!










