Elkészítése
Először olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát és hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. A levest ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és tárkonnyal.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk. Két tojásból, lisztből, a felaprított kaporból és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, amelyből apró csipetkéket formálunk. Ezeket a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és további 10 percig főzzük, amíg a csipetkék megfőnek.
Végül a tejfölt elkeverjük 2 evőkanál liszttel, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez, hogy sűrűbb, krémesebb állagot kapjon. A levest forraljuk még egy rövid ideig, majd tálaláskor citromkarikákkal díszítjük, ami friss, savanykás ízt ad az ételnek.
