Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Paradicsomlevesek

Zelleres paradicsomkrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zellert alaposan megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy nagyon apróra összevágjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk, hogy kiemeljük az ízét. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a húsleveskockát és a többi fűszert. A levest fedő nélkül felforraljuk, hogy a tej ne fusson ki, és a zellert puhára főzzük. Közben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.25.

A leveshez

A galuskához

Elkészítése

A zellert alaposan megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy nagyon apróra összevágjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk, hogy kiemeljük az ízét. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a húsleveskockát és a többi fűszert. A levest fedő nélkül felforraljuk, hogy a tej ne fusson ki, és a zellert puhára főzzük.

Közben elkészítjük a sűrítést: a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Tovább kevergetve 5 percig forraljuk a levest, hogy besűrűsödjön és összeérjenek az ízek.

A galuskához a tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és a liszttel, majd egy csipet sóval ízesítjük. A masszából kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük őket.

Végül hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított zellerzöldet, majd azonnal lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a leveses csészékbe friss, kockára vágott paradicsomot teszünk, és erre merjük rá a forró levest.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is