Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Egyszerű sajtos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez, sózzuk és a langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép, sima, közepesen puha kenyértésztát dagasztunk belőle. Letakarva 70-80 percig kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk és fél cm vékonyra sodorjuk. Éles késsel kb 20 centi hosszú háromszögeket vágunk a tésztából, feltekerjük és tepsire sorakoztatjuk. A tojást […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2021.05.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez, sózzuk és a langyos vizet kis adagokban hozzáadva szép, sima, közepesen puha kenyértésztát dagasztunk belőle.

Letakarva 70-80 percig kelesztjük.

Ezután lisztezett felületre borítjuk és fél cm vékonyra sodorjuk. Éles késsel kb 20 centi hosszú háromszögeket vágunk a tésztából, feltekerjük és tepsire sorakoztatjuk.

A tojást felverjük, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a borsot, majd rákenjük a rudacskákra és ízlés szerint megszórjuk köménnyel vagy szezámmal.

Amíg pihennek a sütésre előkészített kiflik, előmelegítjük a sütőt 190 fokra, azután kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Miután elkészült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is