Elkészítése
Először a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével. A tojássárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, fakanállal keverve, hogy a massza könnyű maradjon. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét, túrót, tejfölt és az ízesítő anyagokat alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a krémhez adjuk. A zselatint 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd lehúzva a tűzről, fokozatosan hozzákeverünk 5 evőkanálnyi krémet. Az így elkészített zselatinos keveréket gyorsan belekeverjük a teljes krémmasszába.
Amikor a piskóta megsült, még melegen áfonyalekvárral megkenjük, majd feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Közben egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, és ezekkel a szeletekkel kibéleljük a tortaforma alját és oldalát.
A krém felét beleöntjük a formába, ha maradt piskótaszeletünk, azt is beletehetjük, majd csepegtetünk rá egy kevés áfonyalekvárt. Ezután ráöntjük a maradék krémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a torta jól összeálljon.
Tálaláskor a tortaformát eltávolítjuk, és a torta tetejére még egy kevés áfonyalekvárt csöpögtetünk díszítésként.
